Hoe bepaal ik de waarde van mijn gebruikte tractor? 2

Binnen 24 uur een afspraak

Hoogste prijsgarantie

RDW-vrijwaringsbewijs

Ophaaldienst in de Benelux

Hoe bepaal ik de waarde van mijn gebruikte tractor?

Overweegt u om uw gebruikte tractor te verkopen of bent u gewoon nieuwsgierig naar de huidige marktwaarde van uw landbouwvoertuig? Dan zijn er verschillende factoren om in acht te nemen. Het bepalen van de waarde is namelijk niet altijd eenvoudig, maar met de juiste aanpak kunt u een redelijk nauwkeurige schatting maken. We delen enkele overwegingen die u kunt gebruiken om de gemiddelde prijs voor uw tractor te bepalen.

Waarom de waarde van een tractor bepalen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u de waarde van uw trekker wilt bepalen. Misschien wilt u uw tractor verkopen en hiervoor een eerlijke prijs vaststellen, of u heeft financiering nodig waarbij uw tractor als onderpand kan dienen. Ook kan het zijn dat u voor verzekeringsdoeleinden de waarde van het voertuig moet weten, of simpelweg om een beter inzicht te krijgen in uw huidige vermogenspositie. Wat uw reden ook is, het correct waarderen van uw trekker is belangrijk om te zorgen dat u niet onder- of overwaardeert.

Begrijp de kenmerken van uw tractor

Als eigenaar bent u het beste op de hoogte van de kenmerken van uw tractor, wat zaken zijn die van belang zijn om de waarde te bepalen. U kunt denken aan het merk, het model en natuurlijk het bouwjaar van de tractor. Enkele voorbeelden van bekende tractormerken zijn John Deere, Massey Ferguson, Deutz-Fahr en Fendt. Deze merken staan bekend om hun hoge kwaliteit en het ontwerp volgens de laatste technologische innovaties. Verder is het ook belangrijk om de motorcapaciteit en het type transmissie te kennen.

Sommige tractoren beschikken over extra uitrusting zoals een voorlader, een cabine met airconditioning of een geavanceerd GPS-systeem. Functioneren deze extra’s na het testen naar behoren? Dan kunnen deze functies de waarde van een voertuig zoals een tractor flink verhogen. Het gaat namelijk niet om een standaard tractor, maar een trekker waar de volgende gebruiker van kan profiteren, maar waar u ook de volledige waarde voor ontvangt.

Beoordeel de huidige staat van de tractor

De staat van een tractor heeft doorgaans de meeste invloed op de waardebepaling. Een tractor die goed wordt onderhouden en weinig tekenen van veroudering vertoont, heeft daarom een hogere waarde. Is er sprake van enige schade, roest of slijtage? Dan houdt u hier rekening mee. Het is aan te raden om de onderhoud- en reparatiegegevens te documenteren, omdat dit de betrouwbaarheid van uw onderhoudsgeschiedenis aantoont.

Tot slot houdt u rekening met de werkuren van de tractor; is het veel gebruikt of stond het veel stil? De werkuren van uw tractor kunt u in de meeste gevallen op de tachograaf vinden. Net als bij een personenauto geldt dat hoe minder kilometers – oftewel werkuren – hoe meer het landbouwvoertuig waard is. Een volledige inspectie kan u helpen verborgen gebreken te identificeren die de waarde en betrouwbaarheid van de trekker kunnen beïnvloeden.

Vergelijk de marktwaarden

Maar hoe zit het dan met de huidige markt? Zoek op het internet bijvoorbeeld naar uw model of vergelijkbare modellen die te koop staan of onlangs zijn verkocht. In veel gevallen staat ook beschreven wat de specificaties en de staat van de trekker zijn. Let op: er kunnen regionale verschillen zijn in de vraag en het aanbod. Dit zorgt ervoor dat de gemiddelde prijs voor een tractor ook enigszins wordt beïnvloed.

Op zoek naar een professionele taxatie?

We kunnen ons voorstellen dat u op zoek bent naar een waardebepaling door een professional, omdat zelf de waarde van uw tractor bepalen niet zo eenvoudig is als u had gehoopt. Als erkende en geregistreerde opkoper van tractoren, vrachtwagens en grondverzetmachines, zijn we al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in de inkoop van gebruikte landbouwvoertuigen. Laat daarom de waarde van uw tractor bepalen door AutoTradeX.

Uw gebruikte tractor verkopen?

Bent u van plan om uw tractor te verkopen? Voor tractor verkoop bent u bij AutoTradeX aan het juiste adres, omdat wij u altijd kunnen voorzien van een eerlijke prijs. Heeft u uw landbouwvoertuig aan ons verkocht? Dan komen we langs met onze eigen ophaaldienst in de Benelux en ontvangt u uiteraard een RDW-vrijwaringsbewijs.

Lees ook deze blogs

Hoe bepaal ik de waarde van mijn gebruikte tractor? 3
Hoe bepaal ik de waarde van mijn gebruikte tractor?
Hoe bepaal ik de waarde van mijn gebruikte tractor? Overweegt u om uw gebruikte tractor te verkopen of bent u gewoon nieuwsgierig naar de huidige marktwaarde van uw landbouwvoertuig? Dan zijn er verschillende factoren om in acht te nemen. Het bepalen van de waarde is namelijk niet altijd eenvoudig, maar met de juiste aanpak kunt […]
Hoe bepaal ik de waarde van mijn gebruikte tractor? 4
Het belang van regelmatig onderhoud van vrachtwagens
Het belang van regelmatig onderhoud van vrachtwagens Vrachtwagens worden dag in dag uit ingezet om goederen over korte en lange afstanden te vervoeren onder verschillende omstandigheden. Daarom is regelmatig onderhoud belangrijk om de betrouwbaarheid van het voertuig en veiligheid op de weg te waarborgen. Goed onderhouden vrachtwagens hebben namelijk minder kans op mechanische storingen, wat […]
maximumsnelheid-vrachtwagen
Hoe hard mag een vrachtwagen?
Hoe hard mag een vrachtwagen? Het is een vraag die vaak gesteld wordt: hoe hard mag een vrachtwagen eigenlijk rijden? Het antwoord hierop kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het land waarin de vrachtwagen zich bevindt en de specifieke wetgeving die daar van toepassing is. Laten we een kijkje nemen naar de snelheidslimieten voor […]